Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

31.10.2011 Архиепископот охридски Јован ја одбрани докторската дисертација на Теолошкиот факултет во Солун

30.10.2011 Во 20-тата недела по Педесетница, Архиепископот Јован служеше во храмот „Свети Николај“ во населбата Неа Крини во Солун

16.10.2011 Во осумнаесеттата недела по Педесетница, Архиепископот Јован служеше во храмот „Богородица Објавена“, во градот Нова Михањона

15.10.2011 Себалканска конференција во Црна Гора

02.10.2011 Во шеснаесеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Варвара“, во населбата Ставруполи во Солун