Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.09.2019 Во 15-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован беше присутен на Литуријата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

27.09.2019 На празникот Воздвижение на Чесниот Крст Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

22.09.2019 Епископот Давид богослужеше во Луцерн

21.09.2019 На празникот Рождество на Пресвета Богородица Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.09.2019 Во 13-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.09.2019 Архиерејско сослужување во нишката Епископија

15.09.2019 Прослава во манастирот Туман

11.09.2019 На празникот Отсекување на главата на светиот пророк, претеча и крстител Јован, Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.09.2019 Во 12-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.09.2019 Во 11-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.09.2019 Литургиско празнување во Лос Анџелес