Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.08.2011 Прославен празникот на Успението Богородично во Православната Охридска Архиепископија

25.08.2011 Црковните агенции јавуваат за неверојатната намера на расколничката МПЦ да го канонизира за светител Александар Велики

21.08.2011 Во десеттата недела по Педесетница, Архиепископот Јован служеше во храмот на свети Апостол и Евангелист Лука во населбата Ставруполи во Солун

16.08.2011 Деканот на Богословскиот факултет во Солун г. Михаил Тритос за расколот во кој пребива МПЦ

15.08.2011 На празникот на Успението Богородично Архиепископот Јован служеше на панаѓурот во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во населбата Синдос во Солун

07.08.2011 Во осмата недела по Педесетница, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. вмч.-ца Параскева“, во Метцово

07.08.2011 Интронизација на Епископот нишки г. Јован

06.08.2011 На денот на Преображението Господово, Архиепископот Јован служеше на панаѓурот во храмот „Преображение Господово“, во Переа