Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.07.2011 На денот на споменот на св. вмч. Пантелејмон, Архиепископот Јован служеше на панаѓурот во храмот „Св. Пантелејмон“, во населбата Полихни во Солун

26.07.2011 Архиепископот Јован началствуваше на Вечерната на панаѓурот на храмот „Св. мч.-ца Параскева“ во населбата Менемни во Солун

24.07.2011 Хиротонијата на Епископот крушевачки г. Давид

20.07.2011 На денот на споменот на пророкот Илија, Архиепископот Јован началствуваше на Вечерната богослужба во храмот на Пророк Илија во населбата Илиуполи во Солун

04.07.2011 40 – годишнина од интронизацијата на бугарскиот Патријарх Максим