Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.06.2021 Востоличен новиот Епископ ваљевски г. Исихиј

20.06.2021 На празникот Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.06.2021 На Задушница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.06.2021 На празникот на Св. Еразмо Лихнидски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.06.2021 Во неделата на светите Отци на Првиот Вселенски Собор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

10.06.2021 На празникот Вознесение Христово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.06.2021 Во Неделата на слепиот Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.06.2021 На денот на Св. мч. Јован Владимир беше извршен 40 дневен помен на мајката по тело на Архиепископот Јован