Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.06.2012 Известување до домашната и меѓународната јавност по повод тортурата врз верска основа во Р. Македонија

13.06.2012 Десет години страдање за Христа

13.06.2012 Десет година страдања за Христа

12.06.2012 Тортура врз Архиепископот Јован

11.06.2012 Архиепископот Јован префрлен во притворското одделение во Шуто оризари

11.06.2012 Архиепископ Јован пребачен је у притворско одељење у Шуто оризари

11.06.2012 Архиепископи – маченици за верата Православна

04.06.2012 Руската Православна Црква со подршка за Православната Охридска Архиепископија

03.06.2012 Мирен протест пред македонската амбасада во Вашингтон

03.06.2012 Мирaн протест испред македонске амбасаде у Вашингтону

03.06.2012 Акция протеста перед посольством Македонии в США