Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.06.2011 Со Вечерна служба на олтарот на св. Апостол Павел во Верија заврши 17-тата „Павлија“

26.06.2011 Во Верија, Република Грција започна 17-тата „Павлија“

19.06.2011 Во неделата на Сите Светители, Архиепископот Јован служеше во храмот посветен на св. Атанасиј Велики, во населбата Палеокастро во Солун

12.06.2011 На празникот на Педесетница, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Пантелејмон“, во населбата Полихни, во Солун

11.06.2011 Епископот стобиски г. Давид сослужуваше на службата на именденот на Митрополитот на Неаполеос г.Варнава

05.06.2011 Во неделата посветена на светите отци од Првиот Вселенски Собор, Архиепископот Јован служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица” во населбата Ореокастро во Солун

01.06.2011 Претседателот на САД, г. Барак Обама, повика на будност за почитување на верските слободи во Р. Македонија