Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

31.05.2019 Соопштение во однос на Извештајот на Европската Комисија за Северна Македонија, за 2019 г., и опструкциите на Владата и судот при процесот на регистрирање на Православната Охридска Архиепископија

26.05.2019 Во неделата на Самарјанката Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

24.05.2019 На денот на споменот на светите Методиј и Кирил Архиепископот служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.05.2019 Во неделата на Мироносиците Епископот Марко богослужеше во Виена

12.05.2019 Архиепископот Јован одржа предавање во Сомбор

10.05.2019 Започна Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква

10.05.2019 Епископот Давид сослужуваше на опелото на блаженоупокоениот Архимандрит Емилијан Симонопетритски

08.05.2019 Епископот Марко го прослави именденот

05.05.2019 На Томина недела Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.05.2019 На Томина недела Епископот брегалнички Марко служеше во Винерноиштад, Австрија

03.05.2019 Епископот брегалнички Марко на празникот Живоприемен извор служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола