Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

26.05.2011 Кратка изјава на Епископот Бачки г. Иринеј за кршењето на верските слободи во Р. Македонија

26.05.2011 Министерот за вера и дијаспора на Р. Србија приреди прием за членовите на Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква

24.05.2011 Споменот на светите Методиј и Кирил прославен во Белград

22.05.2011 250 години од соборниот храм во Сремски Карловци

21.05.2011 Прославен свети Јован Богослов, празникот на Богословскиот факултет во Белград

19.05.2011 Свечен прием во Белиот Дворец

16.05.2011 Започна редовното заседание на Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква

15.05.2011 Во неделата на Раслабениот, Архиепископот г.г. Јован богослужеше во Врање, Р. Србија

08.05.2011 Во неделата на жените Мироносици, Архиепископот Јован служеше во храмот на Воскресението Христово во населбата Амбелокипи во Солун

08.05.2011 Епископот брегалнички и Местобљустител битолски г. Марко го прослави својот именден

06.05.2011 Празникот на светиот вмч. Георгиј прославен во Призрен

01.05.2011 Во неделата на Антипасха, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Харалампиј“ во населбата Сикиес во Солун