Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.04.2019 На Светол Понеделник Архиепископот Јован служеше во манастирот Успение Богородично, во Прилеп

28.04.2019 Прослава на Воскресението Христово во Православната Охридска Архиепископија

26.04.2019 На службата на Оплакувањето Христово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

25.04.2019 На Велики Четврток Архиепископот Јован служеше Литургија во Ставропигијалниот Манастир Св. Јован Златоуст во Битола

25.04.2019 На службата на Страдањата Христови Архиепископот Јован началствуваше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

24.04.2019 Последната Претходноосветена Литургија во Страсната седмица Архиепископот Јован ја служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.04.2019 Архиепископот охридски г.г. Јован, на празникот Цветници, богослужеше во манастирот „Успение Богородично“, Скопје

20.04.2019 На Лазарева сабота Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

17.04.2019 Во средата од недела пред Цветници Архиепископот Јован служеше Литургија на Претходноосветените дарови во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.04.2019 Во неделата на Света Марија Египетска, Архиепископот Јован служеше во параклисот Св. Екатерина, во Скопје

11.04.2019 Промоција на книгата „Преку прагот“ на Епископот Григориј, во Скопје

11.04.2019 Промоција књиге „Преко прага“ Епископа Григорија, у Скопљу

10.04.2019 Во средата на петтата седмица од Светата Четириесетница Архиепископот Јован отслужи Претходноосветена Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.04.2019 На празникот Благовештение Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.04.2019 Четвртата статија од Акатистот кон Пресвета Богородица во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст ја читаше Епископот брегалнички Марко