Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.04.2011 Празникот Животоприемен извор прославен во Ставропигијалниот манастир „Свети Јован Златоуст“

25.04.2011 На денот на споменот на св. вмч. Георгиј, според Григоријанскиот календар, Архиепископот Јован служеше во храмот Св. вмч. Георгиј во населбата Елевтерио во Солун

24.04.2011 На Воскресение Христово Архиепископот Јован служеше во храмот на Сите Светители во населбата Ксирокрини во Солун

24.04.2011 Воскресението Христово прославено во Православната Охридската Архиепископија

22.04.2011 На службата на симнувањето од крстот и погребението Христово, Архиепископот Јован беше присутен во храмот „Св. св. Теодори“, во населбата Сикеон во Солун

22.04.2011 На службата на оплакувањето Христово Архиепископот Јован служеше во храмот св.св. Константин и Елена во населбата Илиополис во Солун

21.04.2011 На службата на Страдањата Христови, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Димитриј“, во населбата Дијавата, во Солун

17.04.2011 Во неделата на Цветници, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Спиридон“, во населбата Никополи, во Солун

10.04.2011 Во неделата на Св. Марија Египјанка, Архиепископот Јован служеше во храмот во изградба посветен на Св. св. Методиј и Кирил во населбата Евозмос во Солун

09.04.2011 Архиепископот Јован присуствуваше на отворањето на изложбата на фотографии „Во служба на човекот”

03.04.2011 Во неделата посветена на св. Јован Лествичник, Архиепископот Јован служеше во црквата „Вознесение Христово“, во населбата Полихнис, во Солун