Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.03.2011 Во крстопоклоната недела, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Козма Етолски“, во Евосмос – Солун

25.03.2011 На празникот Благовештение на Пресвета Богородица, Архиепископот Јован служеше во храмот „Животоприемен извор” во населбата Амбелокипи во Солун

20.03.2011 Во неделата посветена на Св. Григориј Палама, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Рафаил, Николај и Ирина“, во населбата Метеора во Солун

13.03.2011 Во Неделата на Православието, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. Пантелејмон“, во Неа Магнисија – Солун

13.03.2011 Неделата на Православието во епархиите на Православната Охридска Архиепископија

09.03.2011 Нов број на „Црква“, службениот билтен на Православната Охридска Архиепископија

06.03.2011 Во сирната недела, Архиепископот Јован служеше во храмот „Св. вмч. Георгиј“, во населбата Филиро во Солун