Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

24.02.2019 Во неделата на блудниот син Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.02.2019 Архиепископот Јован одржа предавање на Богословскиот факултет во Белград (видео)

17.02.2019 Во неделата на митарот и фарисејот Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

16.02.2019 Архиепископот Јован одржа предавање на Богословскиот факултет во Белград

15.02.2019 На празникот Сретение Господово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.02.2019 На денот на споменот на светите Три ерарси: Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

10.02.2019 Во 37-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.02.2019 Најава за предавање на Теолошкиот факултет во Белград

07.02.2019 На денот на споменот на Св. Григориј Богослов Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.02.2019 Епископот Марко богослужеше во Крушевац

03.02.2019 На денот кога се прославува св. Максим Исповедник Архиепископот Јован служеше во параклисот посветен на овој светител

02.02.2019 Архијерејско сослужување во Килкис