Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.01.2019 Архиепископот Јован за свети Сава служеше во Женева

20.01.2019 На денот на Соборот на Св. Јован Крстител Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.01.2019 На Богојавление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.01.2019 Архиепископот Јован за Нова Година служеше во параклисот Св. Нектариј Егински, во Скопје

13.01.2019 Епископот Давид го прослави именденот

08.01.2019 Архиепископот Јован служеше во Успенскиот манастир во с. Лагово

07.01.2019 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

06.01.2019 Во неделата на отците Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.01.2019 Свечено прославен празникот на светиот Игнатиј Богоносец во Врање