Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.01.2011 На празникот на светите Три Ерарси, Архиепископот Јован служеше во селото Неохоруда во близината на Солун

24.01.2011 Архиепископот Јован служеше на бдението за панаѓурот на манастирот „Света Ксенија“, во Солун

23.01.2011 Во триесет и петтата недела по Педесетница, Архиепископот Јован служеше во храмот посветен на св. вмч. Георгиј, во селото Хоритијатис

16.01.2011 Во триесет и четвртата недела по Педесeтница Архиепископот Јован служеше во храмот „Воскресение Христово“, во населбата Амбелокипи, во Солун

15.01.2011 Фридом хаус: Р. Македонија малтретира врз верска основа

10.01.2011 На денот на светиот првомаченик и архиѓакон Стефан, Архиепископот Јован служеше во катедралниот храм во браничевската епархија

09.01.2011 Епископот Давид го прослави својот именден

08.01.2011 Архиепископот Јован служеше во Нови Сад

07.01.2011 На празникот Рождество Христово, Архиепископот Јован служеше во катедралниот храм во Белград

07.01.2011 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

03.01.2011 Прослава на светиот Игнатиј Богоносец во Врање