Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.12.2018 Во неделата на Праотците Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

31.12.2018 Излезе од печат црковниот календар за 2019 г., на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска

25.12.2018 На денот на споменот на Св. Спиридон Тримитунтски Архиепископот Јован служеше во храмот посветен на Св. Спиридон во Трст

19.12.2018 На денот на споменот на Св. Николај мирликијскиот чудотворец Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.12.2018 Прослава на светиот Николај Мирликијскиот Чудотворец, во Штип

16.12.2018 Во 29-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

16.12.2018 Прославена 1000-годишнината на рашко-призренската Епископија

09.12.2018 Во 28-та недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.12.2018 На денот на споменот на Св. Климент Охридски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.12.2018 На денот на споменот на св. вмч.-ца Екатерина Архиепископот Јован служеше во богослужбеното место посветено на нејзиното име во Скопје

04.12.2018 На празникот Воведение на Пресвета Богородица во храмот, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.12.2018 Во 27-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола