Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.12.2012 Епископите г. Марко и г. Давид се сретнаа со директорот на Канцеларијата за соработка со црквите и верските заедници при Владата на Р. Србија, г. Милета Радојевиќ

29.12.2012 Епископи г. Марко и г. Давид сусрели су се са директором Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама при Влади Р. Србије, г. Милетом Радојевићем

26.12.2012 Епископот славонски г. Сава во посета на Православната Охридска Архиепископија

26.12.2012 Епископ славонски г. Сава у посјети Православној Охридској Aрхиепископији

20.12.2012 Опело на блаженоупокоениот Епископ жички Хризостом

19.12.2012 Прослава на светиот Николај Мирликијскиот Чудотворец во Штип

17.12.2012 Избран новиот антиохијски Патријарх

12.12.2012 Архиепископот Јован – една година во затвор

12.12.2012 Архиепископ Јован – годину дана у затвору

08.12.2012 Свети Климент Архиепископ Охридски, чудотворец

05.12.2012 Се упокои во Господа Антиохискиот Патријарх Игнатиј IV

03.12.2012 Нов број на периодиката „Соборност“