Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

Светиот Архиерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија на својата редовна седница одржана на 30-ти Април 2007 год., покрај останатите одлуки од тековното работење на Црквата, донесе одлука хиротонијата на Новоизбраниот Епископ стобиски, Високопреподобниот игумен Давид (Нинов) да се одржи на 17-ти Јуни оваа година.

Од Канцеларијата на Светиот Архиерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија