Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

Светиот Архиерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија на својата редовна седница одржана на 10 Февруари / 28 Јануари 2016 г., донесе одлука: „Службениот билтен на Православната Охридска Архиепископија „Црква“ да се издава само во електронска форма, и да се поставува на интернет презентацијата на Православната Охридска Архиепископија.“

Архивата на печатените броеви на службениот билтен се наоѓаат на следната адреса: poa-info.org/izdavastvo/crkva

службен билтен

Укор за ѓаконот Еразмо Бранковски

Известување

Известување од Црковниот суд на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска