Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija
Посетителите на страницата своите прашања можат да ги поставуваат на: prasanja@poa-info.org, а за одговорите се задожени теолози и свештенослужители на
Православната Охридска Архиепископија

прашања и одговори

Дали е дозволено, Епархијскиот архијереј да биде претседател на Управниот одбор на црковните општини или парохиите?

Зошто Митрополитот Петар не го потпиша записникот при изборот на г.г. Стефан за поглавар на МПЦ, и дали сега го има потпишано?

Барање коментар за писмо упатено од Митрополитот австралиски г. Петар кој пребива во раскол со Православната Црква до Митрополитот бивш австралиски г. Тимотеј кој исто така пребива во раскол со Православната Црква