Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

коментари

дипл. правник Георги Тасев: PROBATIO DIABOLICA

За цркворушителството!

За неуспехот на проектот: МПЦ во раскол!

Говор мржње на верској основи: претстојеће дефокусирање јавности

Говор на омраза врз верска основа: за претстојното дефокусирање на јавноста

Надминување на национализмот

Иван Желев – таен агент на бугарската Државна безбедност

МПЦ – мајтап

Личен став: Ања Јефтиќ - Македонија

Каква и чија агенда одработуваат верниците во МПЦ?

Првиот човек на расколничката МПЦ г. Стефан, во Рим, ги изнесе неговите територијални претензии кон Р. Грција

Според Freedom House: Р. Македонија падна подолу на скалилото на слободата во информирањето, а новинарите се политички назначеници

Благословот на расколничкиот архиепископ Стефан – не важи за Светата Земја

Р. Македонија не е целосно слободна земја!

Расколниците во Р. Македонија ќе го менуваат диптихот на Православната Црква

Писмо до Поранешниот Претседател на Владата на Р. Македонија г. Владо Бучковски

Лустрација за Стефан

Демократски напори на расколниците: можете да пишувате што сакате, но ако пишувате против нас ќе отидете во пеколот

Државно фаворизираната верска организација МПЦ раскрчмува, јавноста бара одговорност, обвинителството – молчи.

Нови докази дека врз Архиепископот Јован е извршено политичко судење и дека врз Неговото Блаженство и Православната Охридска Архиепископија се спроведува прогон исклучиво врз верска основа

Не може да се биде и автокефална и непризната црква!

Вмешаноста на МПЦ во тајните полициски структури, во минатото, и денес!

Расколничкиот колектив МПЦ во фаза на распаѓање!

За неморалот на расколниците во МПЦ

Кон македонскиот поглед на галебот

Долго и непријатно „возење“

Синодот на расколниците – неконкурентна државна религија

Summa Summarum

Октоподот на тоталитаризмот

Корумпираното судство пречка за влез на Р. Македонија во Европската Унија

Contra македонската позициска и опозициска дискриминаторска, во однос на верските слободи, политика, олицетворена во г-динот претседател Бранко Црвенковски

Свети Наум

Отворање на прозорците

Неонеронизам

За неправдата

Македонските власти фатени во лага

Трговската марка МПЦ® и: се е можно!!!

„Црковниот скандал“ како начин за одвлекување на мислењето од политичките скандали

МПЦ повикува на војна

Анатомија на двојниот морал

Во отсуство на правни аргументи, емоциите се погубни

ПРЕСВРТ

Нов почеток - заради европската иднина

Љубовта наша е распната

Дијалог и „дијалог”

J’accuse!

Одговор на Наум Раскољников

Власта во Р. Македонија продолжува со политиката на верска дискриминација и ксенофобија, и со распалувањето на верска омраза и нетрпеливост

ОТВОРЕНО ПИСМО

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА НАРУШУВАЊЕТО НА ВЕРСКИТЕ СЛОБОДИ КАКО ПРЕЧКА ЗА ЕВРОПСКОТО ИНТЕГРИРАЊЕ НА Р. МАКЕДОНИЈА

За незрелоста на расколниците

Расколот како отсуство на историјата и есхатологијата

ЕУ прашалникот, МВР и верските права во РМ

Господ нека нè сочува од ваква власт

Два аспекти на една непромисленост

ЗАВЕСИТЕ СЕ КРЕВААТ

Коментар