Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

интервјуа

Разговор со Архиепископот Јован во емисијата „Врлинослов“ на ТВ Храм (25.05.2022)

Интервју на Архиепископот Јован за ТВ Храм (27.11.2021)

Интервју на Архиепископот Јован за порталот „Компас“ (11.08.2021)

Архиепископот Јован за белградскиот весник „Политика“ (08.01.2021)

Интервју на Архиепископот охридски г.г. Јован за “Блиц” (19.10.2020)

Архиепископот охридски Јован на интернет ТВ “Живе речи”, одржа предавање на тема “Слобода во затворот” (19.07.2020)

Архиепископот Јован учествуваше во „Интернет литија“ (12.04.2020)

Интервју на Архиепископот Јован за „Православље“ (1-15 Јануари 2020)

Интервју на Архиепископот Јован за белградскиот седмичен весник „Недељник“ (03.10.2019)

Интервју на Архиепископот Јован за „Политика“ (09.08.2019)

Архиепископ охридски Јован за „Вечерње Новости“: За папата дочек, за српскиот Патријарх забрана

Интервју на Архиепископот Јован за ТВ Храм (18.03.2019)

Архиепископот Јован за Велигденскиот пост

Интервю на Двери с Охридския архиепископ Йован Вранишковски: Църковните разделения в Македония и Украйна се коренят в етнофилетизма и политиката (02.10.2018)

Интервју на Архиепископот Јован за „Политика“ (08.08.2018)

Интервју на Архиепископот г.г. Јован за ТВ Храм

Интервју на Архиепископот Јован за „Слободен Печат“ (10-11.03.2018)

Архиепископ охридски Јован: СПЦ е мајка Црква на Православната Охридска Архиепископија

Интервју Архиепископа охридског Јован за „Вечерње Новости“ (24.04.2017)

Интервју на Архиепископот охридски Јован за „Вечерње Новости“ (24.04.2017)

Архиепископот Јован гостин во емисијата „Острошки светионик“

Интервју на Архиепископот Јован за „The Balkans“

Интервју на Архиепископот Јован за „Православље“

Разговор на Архиепископот Јован за Радио Светигора

Моя свобода в тюрьме

Интервју на Архиепископот Јован за белградска „Политика“

Интервју на Архиепископот Јован за „Пемптусиа“

Интервју на Архиепископот Јован за „Слободен Печат“

Интервью Архиепископа Иоанна на Радио Белград 1 на Пасху 2015

Интервју на Архиепископот г.г. Јован за Радио Белград 1 на Пасха 2015

Интервју на Архиепископот охридски Јован за „Вечерње Новости“, 20.02.2015

Интервју на Архиепскопот охридски г.г. Јован за „Браничевски весник“

Интервју на Архиепископот г.г. Јован за „Православље“

Интервју на Архиепископот Јован за белградското црковно радио „Слово Љубве“

Интервју на Архиепископот г.г. Јован за Радио „Искон“

Интервју на Архиепископот Јован за Бугарската национална телевизија

Интервју на Архиепископот Јован за „Око магазин“ на Радио-телевизија Србија

Архиепископот охридски г.г. Јован даде интервју за Бугарската национална телевизија

Разговор на Архиепископот охридски г.г. Јован за Rадио-телевизија „Беседа“

Интервју на Архиепископот Јован за Радио-телевизија Србија

Ексклузивен разговор на Архиепископот охридски г.г. Јован за „Слово љубве“

Алсат ТВ: Интервју со Архиепископот г.г. Јован

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за седмичниот магазин „Сега“, 4-ти Февруари 2010 год.

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за „Вечерње Новости“ 28.01.2010

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за "Press Magazin", 21.11.2009

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за „Блиц“, 21.11.2009

Архиепископот охридски г.г. Јован говори за „Апогевматини“ (17 Јуни 2008 год.)

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за „Вечерње Новости“, 24.05.2008

Архиепископот охридски г.г. Јован за „Данас“

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Белградскиот дневен весник Новости (6 Ноември 2006 год)

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г. г. Јован за руската интернет презентација „Православие и Мир“

Интервју коешто Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован го даде за Christian Science Monitor, во Март 2006 година

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Православие (Март 2006)

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Вечерње Новости (Март 2006)

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Вечерње Новости (Февруари 2006)

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г. г. Јован за белградскиот неделник НИН (Декември 2005)

Интервју со Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за неделникот Фокус (Ноември 2005)

Човечката историја е во Божји раце - интервју за Православие (Јули 2005)

Интервју коешто Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован го даде за „Вечерње Новости“ од 11-ти Јуни 2005 г.

ИНТЕРВЈУ НА МИТРОПОЛИТОТ ВЕЛЕСКИ И ПОВАРДАРСКИ И ЕГЗАРХ ОХРИДСКИ Г.Г. ЈОВАН ДАДЕНО ЗА СПИСАНИЕТО СОБОРНОСТ

Интервју на Митрополитот велески и повардарски и егзарх охридски г.г. Јован за ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ од 01.09.2004