Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

Другите за Архиепископот

Архиепископу Јовану Охридском

Епископ зворничко-тузлански Фотије: Живи мученик

Историјски пресек и анализа судских процеса против Архиепископа охридског г.г. Јована, Епископа, свештенства,монаштва и верног народа Православне Охридске Архиепископије, у периоду од 2002–2016. године

(На)ум

Сведочење јединства Цркве у савременом свету

Краток запис за убивањето

Втора Молитва од Името на Архиепископот Јован

За утамниченог Архиепископа Јована


Реакции на пресудата на Архиепископот охридски г.г. Јован за делото: распалување на верска омраза

Владиците сами да најдат заеднички јазик

Писмото на Министерот Радуловиќ до Претседателот на Комисијата за односи со верски заедници на Р. Македонија

Митрополитот Герман од Православната Црква на Америка го осудува затворањето на Архиепископот Охридски г.г. Јован како „отворен и шокантен напад на слободата на совеста“

Зошто затвор за Архиепископот Јован?

Македонското судско беспаќе

Соопштение од Западноевропската Епархија на Српската Православна Црква по повод осудата на Архиепископот Охридски и Митрополит Скопски г. г. Јован на осумнаесет месеци затвор

Писмо на мониторинг студент од Правниот факултет во Скопје (со специфичен потпис), во врска со пресудата над Архиепископот г.г. Јован на 18 месеци затвор

Македонијo, правец во - затвор

Писмо од група верници на Православнатa Охридска Архиепископија испратено до медиумите во Р. Македонија, кои никогаш не го објавија

СЛОБОДАТА НА ЖИВОТОТ И ПЕЧАТОТ УБИЕНА „ПО БАРАЊЕ НА МПЦ“

Пресуда

Претседателката на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Р. Македонија, г-ѓата Мирјана Најчевска и холандскиот експерт г-динот Карел Блеи од Меѓуцрковниот мировен совет со ставови околу потврдената затворска казна на Архиепископот охридски г.г. Јован и нерегистрирањето на Православната Охридска Архиепископија